‘Ik ben een verbindende factor van zorg naar techniek, dit komt goed van pas!’

Koen Zandink
Leerexpert Technologie

Mijn brede interesses hebben er voor gezorgd dat ik verschillende functies heb gehad. Begonnen in de technische richting, na een rondzwerving bij de Defensie uiteindelijk beland waar ik moet zijn. In de ouderenzorg.

Binnen zorgcentrum Pennemes ben ik begonnen op kleinschalig wonen. Daar heb ik als verzorgende en aansluitend als verpleegkundige, cliënten blij gemaakt. Na de functie van teamleider facilitair ben ik aan de slag gegaan als medewerker zorgtechnologie. Inmiddels zijn zorgcentrum Mennistenerf en zorgcentrum Pennemes onder de koepel van de Zorggroep Zaanstreek gefuseerd en werk ik voor beide locaties.

Als gevolg van mijn loopbaan ben ik de perfecte schakel tussen de werkvloer en het management. Spreek ik de taal van zowel de zorg als de technische taal. Deze combinatie komt goed van pas bij het uitvoeren van mijn taken voor LWWL.

Mijn kwaliteiten zijn het praktisch aanvliegen van problemen.  Mijn kennis van de belangen van de verschillende spelers helpen om tot een goed eindresultaat te komen. Voor LWWL doe ik dit vooral op zorg technisch vlak. Door mijn functie heb ik een breed netwerk en kennis over de verschillende mogelijk en onmogelijkheden binnen de zorg technologie. Zoveel mogelijk probeer ik “outside the box” te denken om problemen aan te vliegen.

Ik word blij van de samenwerking tussen de zorginstellingen en de scholen. De hands-on aanpak van LWWL en dat er daadwerkelijk resultaten worden behaald die iets bijdragen aan het zorgtekort waar we met zijn allen voor staan.