Hoe verbind ik mijn team, locatie of organisatie aan haar omgeving en gezamenlijke maatschappelijke opgave?

Hoe maak ik medewerkers bewust van het effect van hun werk op de gehele organisatie en de sector? Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers zich (ook) inzetten voor het belang van de gehele organisatie en de maatschappij en niet alleen voor het team of de directe cliënten? Hoe stimuleer en ondersteun ik medewerkers om hun omgeving te scannen en de informatie hieruit te gebruiken om hun werk op af te stemmen?

Het Fieldlab als ultieme leeromgeving

Lees hier hoe Priscilla en Peter, managers GRZ bij Magentazorg, een Fieldlab zien en gebruiken als ultieme leeromgeving om: aandacht te geven aan leren in het dagelijkse werk, bij te dragen aan een experimenterende cultuur, teamleren aan te moedigen, werknemers te ondersteunen voor het eigen maken en implementeren van een gedeelde visie, de koppeling te maken met de organisatie en maatschappelijke opgave (nu en in de toekomst genoeg collega’s in de zorg) en het leren strategisch inzetten om team en organisatieresultaten te behalen.
27 mei 2022/door thisafternoon

Keten van Leren

Door de keten van leren als (gespreks)model te gebruiken wordt zichtbaar wie er allemaal een rol heeft in leren en ontwikkelen en dat deze rollen team, locatie en zelfs organisatie overstijgend zijn. Door met elkaar in gesprek te gaan over de opgave en wat ieders taak, rol en visie hierin is en wat je van elkaar nodig hebt om jouw bijdrage hierin te leveren breng je verschillende perspectieven samen en kan je de samenwerking met elkaar versterken.

Uitnodiging Masterclass voor leidinggevenden op 9 juni 2022: Creëer je eigen visieverhaal

In deze Masterclass leer je je eigen visie op leren in de praktijk en jouw rol als leidinggevende kennen, weet je deze te verbinden aan die van de organisatie en te vertalen naar jouw eigen ‘verhaal’. De handvatten, vragen en werkvormen die we tijdens de Masterclass hanteren kun je ook inzetten binnen je eigen team. Schrijf je snel in!
26 april 2022/door lwwl

Fieldlab Verzorgende IG in de kleinschalige dementiezorg

Bij het Fieldlab dementiezorg is te zien hoe verschillende organisaties met elkaar zijn gaan samenwerken. Dit is een mooi voorbeeld van hoe je medewerkers kunt verbinden met een grotere opdracht; het duurzaam opleiden van studenten om een regionaal probleem (tekorten in de zorg) aan te pakken. En daarnaast ook in te spelen op een specifieke groeiende vraag naar dementiezorg.