Proeverijen Praktijkleren Zorg & Welzijn 2030

Afgelopen maandag en dinsdag vonden de ‘Proeverijen Praktijkleren Zorg & Welzijn 2030’ plaats bij het Regio College en het Horizon College. Onder het genot van lekker eten volgden docenten en ondersteunend personeel van de afdeling Zorg & Welzijn verschillende speeddates op het gebied van praktijkgericht opleiden en begeleiden in de zorg. Op deze manier werden ze meegenomen in de producten die door co-creatie van het Horizon College, Regio College, VONK en verschillende VVT-organisaties tot stand zijn gekomen of op de planning staan, onder de vlag van Leren is Werken, Werken is Leren. Het doel was om iedereen te laten ‘proeven’ van deze producten; om kennis te delen, te inspireren en te enthousiasmeren om meer te willen weten én mee te doen aan de (door)ontwikkeling en (verdere) implementatie van deze producten en vervolgprojecten binnen het onderwijs.

Onderwerpen van de speeddates:

 1. De 10 ontwerpprincipes van praktijkleren
 2. Voorbeelden van praktijkleren: Wijkleercentra
 3. Voorbeelden van praktijkleren: Nieuwe BBL VZ/MZ opleiding
 4. Voorbeelden van praktijkleren: Fieldlab (verzorgende IG)
 5. Keuzedeel mediawijze zorgverlener
 6. Zorgtechnologie in de toekomst: waarom nou een practoraat?
 7. Gereedschapskist organiseren van (werk)begeleiding
 8. Deskundigheidsbevorderingstraject: voor begeleiders van praktijkleren
 9. Toolkit Leer-werkklimaat: hoe werk je aan een gunstig leer-werkklimaat?
 10. VR & Preboarding: kennismaken met de zorg
 11. STARRTup app en Wegwijs in de zorg: ervaringsleren
 12. Matchingstool: SAPPO

We hebben veel reacties gekregen van mensen die op basis van deze speeddates graag meer willen weten en een hoop potentiële kandidaten die enthousiast zijn geworden om mee te gaan doen, dus voor ons waren de proeverijen in ieder geval geslaagd! Een mooi begin van een nóg betere samenwerking tussen zorg en onderwijs, voor duurzaam voldoende goede medewerkers in de zorg.

Was jij niet bij één van de proeverijen, maar wil je wel graag meer weten over één of meerdere van bovenstaande onderwerpen? Stuur ons dan even een mailtje: info@lerenwerkenwerkenleren.nl .