Nieuw teamlid: even voorstellen Anja de Schutter

Tijd om even voor te stellen, mijn naam is Anja de Schutter, werkzaam voor het Horizon College en sinds augustus verbonden aan LWWL. Na ruim 20 jaar veel innoverende, coördinerende taken te hebben gedaan op het gebied van Welzijn & Zorg mocht ik mijn kennis en ervaring inzetten om namens de drie ROC’s het RIF project ‘Ontzorg de Zorg’ te coördineren samen met LWWL.

LWWL werkt al geruime tijd samen met de 3 ROC’s in Noord-Holland. Eén van de gestelde doelen bij deze samenwerking was om een grote onderwijssubsidieaanvraag te doen bij het ministerie van Onderwijs. Het RIF ‘Ontzorg de zorg’. Met een gedegen plan van aanpak, planning en vele partners hebben wij in alle gezamenlijk een projectplan op tafel gelegd waarin Zorg en Onderwijs hand in hand aan de toekomst van de zorgmedewerker werkt. Helaas mocht dit niet baten. Het project is afgewezen voor subsidie van de overheid. Dit was een teleurstellend bericht. Dit betekent niet dat wij bij de pakken neer zitten, ons doel om Zorg & Onderwijs beter te laten aansluiten blijft immers bestaan.

Innovatie in de zorg blijft hard nodig. Inmiddels zijn wij de mogelijkheden aan het verkennen om gestelde doelen via andere wegen te subsidiëren en blijft de samenwerking met LWWL bestaan. Zodoende blijf ik verbonden en zie uit naar mooie kansen om onze BBL-opleidingen nog beter te laten aansluiten bij de praktijk, de gezamenlijke matching van studenten en examinering te onderzoeken waarin het voor de werkbegeleiders en praktijkopleiders makkelijker wordt om stagiaires of beginnende werknemers op te leiden.

Een mooi doel, een mooi streven en een mooie uitdaging voor de komende jaren. Ik hoop jullie de komende jaren te kunnen blijven voorzien van informatie over de projectresultaten.