Nieuw teamlid: even voorstellen Lieneke Vonk

Ik ben Lieneke Vonk en op mijn 18e als vrijwilliger kennis gemaakt met de zorg. Al snel begon ik de opleiding tot Verpleegkundige en heb ik gewerkt met diverse cliëntpopulaties binnen de Gehandicaptensector. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als Teamcoach van een GRZ afdeling, volgde ik mijn hart richting Opleiden en Ontwikkelen.

Op dit moment werk ik als Praktijkleercoach bij Magentazorg en passen de kernwaarden Hartverwarmend, Samen en Oplossen mij goed. Omdat continue leren een drijfveer is van mij, sloot ik ruim twee jaar geleden aan bij het Programma van LWWL. Ik dacht mee aan het ontwikkelen van een passende Toolkit voor het meten van een gunstig Leer-werkklimaat en gaf feedback door de ontwerpen te ‘testen’ in de praktijk.

Per oktober j.l. ben ik vanuit Magentazorg één dag in de week inzetbaar voor het programma LWWL, zodat de inmiddels ontwikkelde producten ook werkelijk in mensen, processen en systemen gebruikt kunnen gaan worden. De 4 leervermogens; als Kom erbij!, Hoor erbij!, Wees nieuwsgierig en denk mee! En Blijf erbij en Groei! kunnen tevens een mooie aanvullingen zijn van het bestaande ‘Goede Gesprek’ binnen Magentazorg.

Ik vind het tof dat er ruimte is voor deze samenwerking om de uiteindelijke opgehaalde resultaten ook met andere VVT instellingen te kunnen delen. Over een juiste vorm om dat te kunnen doen wordt nog nagedacht.