Infographic LEERunit

De LEERunit is een gedeelte van een afdeling binnen Zorgcirkel Westerhout in Alkmaar die volledig gerund wordt door studenten van verschillende opleidingen en verschillende leerjaren. Dit is gestart in mei 2021. De studenten werken samen om 9 cliënten met somatische en psychosociale aandoeningen de juiste ondersteuning te bieden. Studenten begeleiden elkaar. Zo wordt er van en met elkaar geleerd, en een grote mate van zelfstandigheid gecreëerd. Hierbij coachen gediplomeerde medewerkers met ‘de handen op de rug’. Twee uur per week komt er een docent van het ROC Horizon College langs op de LEERunit om o.a. theorie en praktijk met elkaar te verbinden.

In 2023 is Evean ook gestart met LEERunits en wijkLEERroutes. 

Wil je meer weten over de LEERunits of wijkLEERroutes? Bekijk dan onze mooie infographic en/of neem contact op met Milou Kamphuis via milou.kamphuis@evean.nl voor meer informatie

NOTE: Voor het downloaden van de infographic is het belangrijk dat je eerst de PDF opslaat en vervolgens opent met het programma Adobe Acrobat Reader voor optimale werking van de infographic.