Innoveren van het onderwijs

Voor het innoveren van het onderwijs en opleiden en het ontwerpen van flexibele leerroutes, bezoekt LWWL actief collega organisaties in en buiten de regio. Deze week nam HOZO en Avant ons mee in hun ervaringen. Zij deelden met ons hoe zij vanuit een integrale benadering werken met flexibele leerroutes: de zorgexpeditie. Samen met Menskracht ( ROC Mondriaan) kunnen zij verschillende persoonlijke leerpaden (met certificaten) aanbieden aan medewerkers in opleiding. Dit past bij de wens van veel studenten om klein te starten en op te leiden naar wat op de specifieke werkplek nodig is. De leerpaden kunnen variëren van een korte periode om te kijken of het werk bij je past tot het stapelen van een drietal certificaten tot de functie ‘verzorgende basis’. Het is ook mogelijk om de certificaten aan te vullen tot een volwaardig diploma.

Heel mooi is ook de ontwikkeling van het ‘keepboarden’. Het is net zo belangrijk om aandacht te besteden aan wat de nieuwe collega nodig heeft tijdens de opleiding als in de eerste ‘onboarding’ periode.

Wij hebben het bezoek als heel inspirerend en leerzaam ervaren; hartelijk dank aan HOZO en Avant voor jullie gastvrijheid Leondo, Brenda, Harriët, Carla en de bereidheid jullie ervaringen te delen met ons!