Workshop 11 april: Diplomachecker/aantoonbaar bekwaam

Jooske Timmermans (j.timmermans51@upcmail.nl) maakt voor het onderwerp ‘aantoonbaar bekwaam’ een startdocument waar later acties uit voortkomen. Zij heeft bij verschillende organisaties opgehaald op welke wijze aan ‘aantoonbaar bekwaam’ gewerkt wordt, waar (regionaal) behoefte aan is en waar jullie nieuwsgierig naar zijn. Eén van de wensen is om goede voorbeelden met elkaar delen.

Parallel aan het project aantoonbaar bekwaam is LWWL ook de behoefte aan het verkennen om een diplomachecker te maken met een matrix ‘arbeidsmarkt doelgroep x functies/taken’. Met zo’n matrix kunnen we zien wat nodig is om bijvoorbeeld iemand met een MBO diploma ‘Sport en Bewegen’ in te kunnen zetten als verzorgende IG. Voorlopig is Nicole Ziesemer het aanspreekpunt voor het onderwerp ‘diplomachecker’.

Evean (Gabrielle de Carpentier en Veronieke Smit) en Amsta (Lia Edel en haar collega’s) zijn bereid om met ons te delen op welke wijze zij werken aan de onderwerpen ‘aantoonbaar bekwaam’ en ‘diplomachecker’. Wij organiseren op 11 april a.s. een workshop van 2,5 á 3 uur waarin we kunnen leren van de voorbeelden van Evean en Amsta en waar ook gelegenheid is om een aantal casussen te bespreken en vragen in te brengen. Mocht je interesse hebben in deze onderwerpen, mail dan naar nicole.ziesemer@zorgcirkel.nl