Op 16 mei was de werkconferentie van Leren is Werken, Werken is Leren (LWWL) in Taets Art and Event Park waarbij we de resultaten van de afgelopen 3 jaar LWWL eindelijk (live) met elkaar konden delen en vieren! Hierbij waren 120 mensen aanwezig vanuit o.a. meer dan 18 zorgorganisaties en 3 ROC’s. Een geweldige opkomst!

De middag begon met een heerlijke lunch en een inspiratiemarkt, gevolgd door presentaties over de 4 vermogens voor een gunstig leer-werkklimaat door Carlijn Nelis, Enide Volger en Dennis Ansems. Van 14:00 tot 16:00 konden er verschillende interessante workshops gevolgd worden over leren en opleiden binnen de zorg:

  • Routekaart Deskundigheidsbevordering. Voor het toerusten van docenten, praktijkopleiders en werkbegeleiders in hun rol in de omslag naar praktijkleren. Door: Margo Groot, Anne van de Graaf en Milou Kamphuis
  • Gereedschapskist Organiseren van werkbegeleiding. Met alternatieve manieren om werkbegeleiding te organiseren zodat werkbegeleiders zoveel mogelijk ontlast en ondersteunt worden. Door: Astrid Bakker en Simone Huistra
  • Organisatieleren: handvatten voor leidinggevenden bij leren. Een sneak preview van de eerste Masterclass voor het toerusten van leidinggevenden in hun rol om het leren op de werkvloer te bevorderen. Door: Nieske Simoons en Eef Pothast
  • Leer-werkklimaat toolkit. Hoe kan je zelf aan de slag met de vier vermogens om het leer-werkklimaat in je team en/of organisatie te verbeteren? Door: Enide Volger en Dennis Ansems
  • Innovatieve vormen van leren en ontwikkelen. Voorbeelden van technologische toepassingen om het leren te ondersteunen, zoals een reflectieapp, VR toepassingen en arbeidsbesparende domotica en robotica. Door: Miranda Kok en Koen Zandink

De middag werd afgesloten met een borrel waarin iedereen nog gezellig kon na- en bijpraten, want velen hadden elkaar al lang niet meer (live) gezien. We kijken terug op een fantastische werkconferentie waarbij er mooie resultaten en ontwikkelingen zijn gedeeld door de zorgorganisaties en ROC’s die verbonden zijn aan LWWL.

Aan iedereen die heeft meegeholpen, en aanwezig was: heel erg bedankt!

Bekijk hier de aftermovie:

Bekijk hier het verslag in beeld gebracht door tekenaar Rob van Barneveld: