Uitnodiging Masterclass voor leidinggevenden: Creëer je eigen visieverhaal

Leren is Werken, Werken is Leren (LWWL) nodigt leidinggevenden in de VVT en het zorgonderwijs in Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord uit om deel te nemen aan de masterclass ‘Creëer je eigen visieverhaal op leren in jouw praktijk’

Waarom deze masterclasses?
Wil je ook als leidinggevende het beste uit je medewerkers halen, zodat de cliënt de zorg krijgt die hij of zij verdient? En wil je een team dat prettig samenwerkt, waar mensen werkplezier ervaren en er open gecommuniceerd wordt? Vind je open en transparante communicatie binnen je team belangrijk en werk je graag met een team waarin teamleden op elkaar kunnen bouwen en voor elkaar klaarstaan? Hecht je daarnaast veel waarde aan je eigen ontwikkeling als leidinggevende? En vind je het belangrijk om met je team een bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelstellingen en visie van je organisatie? Dan kan het strategisch inzetten van leren in je team jou helpen. Dit begint bij het hebben van een duidelijke visie op leren in de praktijk.

De LWWL actiegroep ‘Organisatieleren: een strategie voor leidinggevenden’ ontwikkelt een online platform met inspirerende voorbeelden, praktische handvatten en tools én organiseert masterclasses ter ondersteuning bij de uitvoering hiervan in de praktijk. Met als doel: leidinggevenden toerusten om het leren op de werkvloer te bevorderen en in te zetten bij het behalen van beoogde team-, locatie- en organisatieresultaten.

Wat kun je verwachten van deze masterclass?
In deze masterclass word je als leidinggevende uitgenodigd en ondersteund bij het expliciteren en verbinden van jouw visie op leren met de organisatievisie en de maatschappelijke opgave waar we voor staan: voldoende goede medewerkers in de zorg.

Om de organisatievisie te kunnen uitdragen en het leren op de werkvloer te bevorderen zul je eerst zelf zicht moeten hebben op hoe jij daar in staat en naar kijkt. Wat vind jij zelf nou echt belangrijk als het gaat om in leren in je team, locatie of organisatie? En welke stappen kan je daar dan concreet zelf in zetten? Hierin neem je jezelf als professional mee. Maar hoe doe je dat? In deze masterclass ga je aan de slag om jouw eigen visie verder te concretiseren en uit te werken. Vanuit jezelf, in je eigen woorden, gericht op jouw praktijk. Je gaat weg met een verhaal waar jij achter staat, welke je kunt doorleven en zelf naar kunt handelen en waar je morgen direct mee kunt beginnen.

Opbrengst masterclass

  • Een helder verhaal voor jezelf wat jouw visie is op hoe je leren op de werkvloer in kunt zetten om je resultaten te behalen;
  • Een verbinding met jouw visie aan de organisatievisie (vanuit jezelf, in jouw woorden, gericht op jouw praktijk);
  • De (kleine) stappen die je direct morgen, volgende week en volgende maand kunt gaan inzetten.

Wanneer en waar?
Datum: 9 juni 2022 van 14:00 tot 16:30 uur. Vanaf 16:30 uur vindt nog een afsluitende borrel plaats.

Locatie: Purmerend.

Aanmelden
Je kunt je tot 2 juni aanmelden door een e-mail te sturen met hierin je naam, functie en organisatie, naar info@lerenwerkenwerkenleren.nl . Vul als onderwerp bij de e-mail ‘Masterclass Organisatieleren’ in. Er is plek voor 25 personen, dus wees er snel bij. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

Ben je leidinggevende in een andere regio of andere zorgsector dan de VVT, maar heb je wel interesse? Stuur dan ook even een mailtje, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Vragen?
Ook voor vragen kun je terecht bij bovenstaand e-mailadres.