‘Mijn affiniteit: Elkaar scherp houden en inspireren’

Eef Pothast
Programmaondersteuner en onderzoeker

“Als praktijkgerichte onderzoeker met een focus op cognitieve psychologie, ben ik geïnteresseerd in hoe mensen leren en werken en hoe je dit kunt verbeteren. Het LWWL-programma past mij als een jas.”

Als voorstander van praktijkgericht onderzoek ben ik aangesteld bij het LWWL-programma. Eerder volgde ik een werk- en opleidingstraject ‘traineeship’, bij De Zorgcirkel: het Healthcare Young Professional program. Hier heb ik diverse projecten uitgevoerd die zijn gericht op de ouderenzorg van de toekomst: zoals nieuwe woonvormen en het uitrollen van een nieuw cliëntervaringsinstrument.

Mijn expertise ligt voornamelijk op het gebied van analyseren: luisteren, doorvragen, lange termijn denken, kritisch zijn en een vraagstuk van meerdere kanten bekijken.
Mijn collega Carlijn Nelis en ik bevragen elkaar, en bekijken en horen soms net andere dingen waarmee we elkaar en het werk versterken.

Positieve energie haal ik uit de mooie ideeën en producten die we als team maken, waarbij ieder zijn of haar ei kwijt kan. Het bijeen brengen van verschillende expertises en visies en het voortborduren op elkaars ideeën leidt vaak tot een waardevol geheel.”