‘Als leercoach wil ik inspireren om te innoveren’

Amarens Bakker
Leercoach

“Hoe benut je optimaal innovatieve leerwerkvormen om je doel te bereiken? Door in gesprek te gaan, de vraag te verkennen en vormen en ideeën aan te dragen. Om vervolgens zelf weer geïnspireerd te raken door onderzoeksresultaten en feedback vanuit de doelgroep”, aldus Amarens Bakker.

“Ik ben een groot voorstander van ervaringsleren – één van de meest krachtige vormen om verandering te borgen. Virtual Reality (VR) is daar een voorbeeld van. Samen met Evean, Magentazorg, WZG Samen en Wilgaerden/Leekerweide ontwikkelen we binnen het programma LWWL een pre-boarding traject voor nieuwe medewerkers met hulp van VR. Een uitkomst nu snuffelstages wegvallen. In deze oriëntatie stap je in de virtuele wereld van de zorg en doorloop je als deelnemer een aantal kenmerkende zorgsituaties. Je krijgt keuzes voorgelegd: wat zou jij doen? Zo wordt in een vroeg stadium duidelijk of dit wat voor hem of haar is.”

Amarens Bakker heeft veel ervaring als ontwikkelaar van online en blended leerconcepten bij veranderingstrajecten, met name op het gebied van gedragsverandering. Binnen LWWL is ze ook betrokken bij: Reflectie/ontwikkel app en Wegwijs in de Zorg.